КОНСУЛТАЦИИ
ПРОЕКТИРАНЕ | ОЦЕНКИ | ОВОС

Галерия

"Картините на Деница Михайлова – прозорци към цветни и събуждащи любопитството ни светове, едновременно разпознаваеми и далечни, абстрактни и емоционални, привличащи и недосегаеми. Не дълбините на морето и птиците, разперили крила, които са основните сюжети в платната ú, са истинското вдъхновение за Деница. По-скоро свободата е обектът на нейните интерпретации – в различните ú рисунъчни и живописни превъплъщения. Земята, въздухът и водата, представени в разнообразни композиции и смислови препратки, са елементите, които неизменно чувстваме близки и познати. Именно затова картините на Деница Михайлова лесно достигат до нас и неусетно се превръщат в стимул за собствените ни многопосочни и вълнуващи фантазни бягства от реалността."


Екатерина Гаджева - изкуствувед

 

Деница Михайлова е родена и живее в гр. София.

През 2004 г. се дипломира в Национална художествена академия, степен магистър, специалност "Дизайн на детската среда". Има квалификация за преподавател по изобразително изкуство. Средното ѝ образование е с профил "Дизайн на интериора", 151 СОУПИ, гр. София.

Член на СБХ. Деница има няколко самостоятелни изложби и участия в различни формати за дизайнери и художници в България и чужбина. Работила е в областта на интериорния и продуктов дизайн. Одобрена е за участие във Второ Биенале на българския дизайн 2011 г. и в Софийски архитектурен салон 2011 г. През м. май 2012 г. участва със свой проект във „Florence Design Week“, Италия. Представянето се реализира е с подкрепата на Министерство на културата, по програма "Мобилност".

След дългогодишна работа в областта на интериорния дизайн прави промяна и в момента е художник на свободна практика. През 2019 г. участва в арт пленер, част от девети международен  фестивал „Солей“, Созопол. През 2020 г. се включва в организацията на пилотното изложение за български художници Артко19 и участва в него. Участва в Есенен търг за съвременно изкуство в галерия "Контраст" проведен на 12.10.2020 г., гр. София и др.

 

 

Може да разгледате картините в онлайн галерията и при интерес да пишете:  www.dmartgallery.com